Miért is fontos számomra a színelmélet, színtípusok és a selyemfestés kapcsolata?

Egyrészt az önbizalmunk szempontjából, másrészt a tudatosságot figyelembe véve tartom fontosnak a színelmélet szerint festett kiegészítőimet.

Önbizalmunkat, hangulatunkat, közérzetünket jelentősen befolyásolja a megjelenésünk, persze ez fordítva is igaz. Ehhez viszont egy fontos dolog, hogy harmóniában legyünk önmagunkkal kívül és belül is. Ehhez a harmóniához pedig hozzájárulnak a számunkra megfelelő színek a ruhatárunkban, főleg az archoz közel viselve. Ezek a színek, a mi saját színeink mindig üdévé, élővé, harmonikussá teszik az arcunkat, ragyogóbbá a tekintetünket.

Itt jönnek képbe a kiegészítők a színelmélet és a tudatosság szempontjából is. A változatos öltözködéshez elegendő lehet, ha van néhány színes kiegészítőd, és nem feltétlen szükséges több szekrényt megtömni új ruhákkal. Ezeket tudod kombinálni a meglévő ruháiddal, különböző módokon, helyeken viselve, megkötve a selymeket. Egy sálat a nyakadban többféleképpen is megköthetsz, vagy akár a hajadban, és szépen leomlik a válladra, kiemelve saját csodás színeidet! Egyedi selymeimből ékszereket is készítek, a fülbevalók közel vannak az archoz, így azokkal is érdemes játszani.

Színekről

Azért, hogy sokrétűbb és személyre szabottabb termékekkel találkozhassatok oldalamon, elvégeztem a Színtanácsadó képzést. Az ott tanultak lehetővé teszik számomra, hogy színtípusonként is tudjak selymet festeni, illetve ékszereket készíteni számotokra. Esetleg, ha már ismered a színtípusodat, eljöhetsz hozzám és festhetsz magadnak egy kendőt a saját színeidben!

A négy alap évszaktípust – Tavasz, Nyár, Ősz, Tél – lehet még 12 altípusra bontani, de mivel én nem színtanácsadóként tevékenykedem, ezért csak a 4 alaptípus színeiről írok néhány jellemzőt. A típusok között egyébként vannak átfedések, tehát előfordul nálam is, hogy egy-egy fülit, kendőt két csoportba is besorolok.

Tavasz típus

Meleg, világos, élénk, telített színekből áll a színpaletta. Néhány szín példának: nap sárga, vajszín, vanília, narancssárga, barack, lazac, korall, rosegold, arany, pezsgő, fűzöld, borsózöld, türkiz zöld, türkiz kék, élénk sárgászöld, kivi…

Ősz típus

Meleg, sötétebb, lágy színekből áll a színpaletta. Néhány szín példának: rozsda vörös/barna, drapp, karamell, mogyoró, narancs, sütőtök, arany, pávakék, petrol, sötét őszi színek, az őszi falevelek színei, mustár, sötétebb türkizek, olíva zöld, kheki színek, téglavörös, meleg bordó, és még sok-sok…

Nyár típus

Hideg, világos, lágy, szürkésebb, “napszítta” színek. Néhány példa: halvány fakóbb sárga, világoskék, halványzöld, halványlila, tört sötétlila, tört fehér, galambszürke, meggy, rózsaszínek, szürkéskék, sötétkék, törtebb árnyalatú kékeszöldek, ezüst…

Tél típus

Hideg, sötét, élénk színek jellemzik a tél típus palettáját. Például néhány: hófehér, sötétlila, sötétzöld, fényes szatén színek, fekete, ezüst, jeges árnyalatok, kontrasztok, citromsárga, királykék, fukszia, magenta, igazi piros, smaragdzöld….